“Hoe de wind waait, daarop heb je geen invloed.
Wel op hoe je de zeilen zet”.

Uit: Herbergen van verlies

Wie ben ik?

Mijn naam is José Raijmans-Margés. Door een aantal grote verliezen in mijn leven werd ik me ervan bewust hoe wezenlijk en belangrijk zorg en aandacht is voor de impact van verlies. Als ervaringsdeskundige in Verlies heb ik persoonlijk de tocht gelopen van ontmoeten, erkennen, herkennen, verkennen en verbinden vanuit verlies. Dat viel niet altijd mee! Met vallen en opstaan heb ik de laadjes van mijn persoonlijke ‘archiefkast’ op orde en wil ik mijn kennis en passie inzetten om anderen verder te helpen in het verwerken van verlies.

De verwerking van een verlies is voor ieder mens weer anders. Als ambassadeur voor Ruimte voor Verlies werk ik vanuit ‘verbinding’ met de ander/anderen en ben ik dáár waar behoefte aan is. Het uitnodigen van eigen vermogen tot herstel, groei en ontwikkeling zit in mijn DNA!

Als professioneel Verliesbegeleider heb ik diverse opleidingen en trainingen gevolgd:

  • Verlieskunde Post-HBO/post-doctoraal, Herman de Mönnink, Groningen
  • Coaching met creatieve werkvormen, Alba-academie, Veldhoven
  • Programmacoördinatie Ontmoetingscentra voor dementerenden en mantelzorgers volgens VU-model, VU Amsterdam
  • Opleiding Gezondheidszorg, begeleiden, opleiden en coaching, Leidse Hogeschool, Leiden 

 

Jose-Raijmans

John Dijkgraaf fotografie